Το “Κτήμα Διαμαντάκος” σε ελληνική έκθεση οίνου στο Μόναχο


Το “Κτήμα Διαμαντάκος” και ο οινολόγος Γιώργος Διαμαντάκος, ήταν ο εκπρόσωπος της ζώνης ΠΟΠ Νάουσας, στην ετήσια ελληνική έκθεση οίνου που διοργάνωσε στις 20 Οκτωβρίου 2014 η ομάδα του Vindusud.de. στο ξενοδοχείο Königshof στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η έκθεση σημείωσε επιτυχία χάρη στην επαγγελματική συμβολή της ομάδας του Vindusud.de με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης chef-sommelier Stéphane Thuriot και τους Βασίλη και Pilar Μελαντίνη να κάνουν εξαιρετική δουλειά με το ελληνικό κρασί στην περιοχή της Βαυαρίας.

Συμμετείχαν 16 Οινοποιεία μας από διάφορες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας ενώ παράλληλα φιλοξενήθηκαν 2 σεμινάρια κρασιού για το κοινό από τους σομελιέ Jean-Jacques Marcel και Θεόδωρο Αναστασιάδη που παρουσίασαν και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά κρασιού.

Οι ποικίλες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδα παράγουν παραδοσιακά βραβευμένα κρασιά που προσφέρονται για γευσιγνωσία. Αυτά τα κρασιά έχουν την ποιότητά τους ως κοινό παρονομαστή. Οι Έλληνες οινοποιοί μίλησαν απευθείας με τον κόσμο που έδειξε ενθουσιασμό για τα κρασιά και την πληθώρα των εκτεταμένων πληροφοριών και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά κρασιού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η γνωστή γερμανίδα δημοσιογράφος – sommelier Paula Bosch η οποία τόνισε πως τα καλά πιστοποιημένα κρασιά της Ελλάδας έχουν μεγάλες δυνατότητες στη γερμανική αγορά, χάρη στην ποικιλομορφία τους, την ποιότητά τους και την εξαιρετική τους γεύση

 

munich2014 3
munich2014 2